Google+

vrijdag 30 november 2012

Gevonden

We moesten voor iemand een hoop schilderijen gaan ophalen vorige week en daarvoor had ik dekens nodig. In de garage lagen nog wel enkele oude die daar voor konden dienen dus ik op zoek.
Niet alleen dekens maar ook een tasje van granny's dat ik jaaaaren geleden es haakte, heb ik gevonden en ook nog een hele zak vol garen, heb nog niet eens alles mee naar binnen genomen.

Ik weet totaal niet meer wanneer ik dat tasje haakte maar ik schat dat ik zo'n 12jaar moet geweest zijn, midden jaren 70 dus zo ongeveer.

Een hoop garen nog erbij, dat vroeg voor opruimen en alles eens wat overzichtelijk bij mekaar steken ipv een klein vak in een kast en drie plastiek bakken verstopt achter een zetel en dan nog hier en daar losse bollen. Dus kast opruimen, alle spul dat op internet te koop staat ne keer sorteren en bij elkaar zetten, hopen papier uitzoeken en op zijn plaats (de helft vond zijn plaats op het containerpark) leggen.
En dit is het resultaat:
Er kan nog wat bij dus de koffer in de garage kan helemaal leeggehaald worden (zat wel niet helemaal vol garen maar toch :) ). Ow ja , en terwijl ik dit schrijf, bedenk ik dat op de slaapkamer nog een grote rieten mand staat met overschotjes van vroeger.

Verder ben ik aan een muts begonnen, maar jullie moeten op het resultaat wachten voor ik laat zien wat het juist moet worden :)

En ik ben es langsgegaan bij Kristel , en dan niet online maar aan huis. Ze heeft dus een webwinkel maar je kan bestellingen ook afhalen en das wel handig als blijkt dat dat kan op nog geen 10min fietsen van bij mij thuis. Het was best plezant om er eens te gaan kijken, Kristel is heel behulpzaam, geeft uitleg bij alles en heeft een hele leuke voorraad steken.
Ik kwam naar huis met een streng Austermann Dione om een colsjaal te maken zoals op haar blog staat.

En daar zou ik nu dus es dringend aan moeten gaan beginnen ...

Bye
An

(Ow ja, deze week geen photochallenge voor mij, heb geen vogelvoederplaats, de aanbieding in de lidl voor het voederhuisje vond ik nergens en in de gamma waar ze ook redelijk geprijsd staan, ben ik nog niet geraakt dus die enkele miezerige mezenbolletjes die doen het echt niet op een foto :) )




vrijdag 23 november 2012

oeps...alweer vrijdag

Photochallengedag

En ik heb geen ene update gedaan, daar moet dan toch es aan gewerkt gaan worden ...


Maar ik ben in elk geval wel speciaal voor de weekfoto op zoek gegaan naar Sinterklaas.
En ik heb em nog gevonden ook, in Middelkerke kwam hij samen met een hoop Pieten aan over zee met een echte amfibieboot waarmee ie later ook nog door de straten trok.


Groetjes
An



vrijdag 16 november 2012

Vrijdag

Dus tijd voor een foto voor de photochallenge van Dinah.

Lichtje buiten:

Hier gebeurt ook niet echt veel met sintmaarten,vroeger werd er veel gezongen langs de deuren voor snoep, maar dat was overdag dus zonder lichtjes :)
Er wordt door de stad wel een kinderfeest georganiseerd de laatste jaren.

Dus is het een foto geworden van een lichtfeest op Sao Miguel op de Azoren zo'n 3jaar geleden.
Het was letterlijk en figuurlijk schitterend maar ja ik vond dan ook alles op de Azoren prachtig.



Groetjes
An


dinsdag 13 november 2012

Lekker warm

Volgend weekend bij mijn ventje aan zee, ga ik tenminste warme oren hebben want ik heb een muts gehaakt :)

Het patroontje haalde ik bij Karin aan de haak .
Ik haakt hem op 2 avonden maar eigenlijk is ie op 1 avondje wel te maken want had de eerste dag alleen de steek es geoefend en de eerste paar rijtjes gehaakt in de magische ring.
Het is een plezante steek gehaakt met haaknaald 6.
Ik gebruikte er Tweed garen van de Zeeman voor, 2euro voor een bol van 100gr waar ik ruimschoots mee toekwam.

Misschien zag je het al, ik heb voor de gelegenheid oorbelletjes ingedaan, vergeet ik gewoonlijk in te doen. Maar deze heb ik zelf gemaakt, even op 10 minuutjes in elkaar geprutst :).
Ik had met de bedoeling van gehaakte sleutelhangers te maken met versierseltjes aan, enkele doosjes parels en prulletjes gekocht bij de Action en daar zaten ook oorbelhaakjes bij dus die moesten getest worden.




Groetjes
An



maandag 12 november 2012

Boekje Beatrice Potter

Het is dan wel geen echte giveaway maar er zijn toch wel 4 gegadigden voor 1 van de boekjes.
Dus doe ik net alsof het wel echt is en maak ik 4 papiertjes, namen er op, papiertjes vouwen, beetje door mekaar roefelen en ... ik hoef er al niet meer eentje te trekken want het valt vanzelf op de grond :)
(opgelet: hier volgt een reuzeslechte foto!)
gelukkig net leesbaar
Het is dus TIO geworden die het boekje gaat toegestuurd krijgen.
Mail je even je gegevens door tio? Dan komt het naar je toe.
(het woordje mail hierboven is de link, moet ik es nakijken want links lijken dezelfde kleur als de rest van de tekst)

Er blijven nu dus nog 2 boekjes over, je mag daar nog altijd een berichtje voor plaatsen als je er een wil, misschien ken je wel iemand anders die het leuk zou vinden.


Groetjes

Welkom aan de nieuwe volgers !!!



 
Ondertussen heb ik er 20 (ik weet, er staat 21 maar daar ben ik zelf tussen geraakt op een of andere manier)   Joepiii !



vrijdag 9 november 2012

Photo challenge

Het is weer vrijdag dus tijd voor de photochallenge van Dinah.

Deze keer een foto over 'het weer' , het is een supernatte dag aan zee geworden met toch een streepje licht van een opklaring.





Groetjes
An

donderdag 8 november 2012

Kop

Voilà, hier zijn we dan met een nieuwe kop derop :)

Ondertussen is zoals je op die kop kan zien de gofjesdeken al lekker groot geworden, ze is nu zo'n beetje halverwege van lengte. Blijft plezant om te doen, is vooral voor bij de tv ook al moet ik zo af en toe toch wel es een rijtje terug uittrekken.

Ben ook aan kerstboompjes begonnen uit het boekje Kerstversieringen haken van Karin Hofstra.
Er zijn er 2 zo goed als af, alleen hebben ze nog geen versiering gekregen.

 van de eerste patroontjes die ik tegenkwam op het net, toen ik opnieuw begon te haken, was een muts van bij Karinaandehaak en daar ben ik nu ook aan begonnen voor tegen dat ik de volgende keer aan zee ben. Gaat vlotjes, het mutsgedeelte toch, de klep lijkt wat ingewikkeld, alhoewel dat heb ik wel vaker, als je een patroon vantevoren leest, lijkt het wel chinees en als je er gewoon aan begint, is het best simpel allemaal.

Groetjes

zondag 4 november 2012

Boekjes

Niet echt een giveaway maar ik geef wel 3 boekjes weg.


Ik heb ze ooit gekocht in een tweedehandsboekenwinkel omdat ik alles er zo leuk vond en toch echt wel iets wilde kopen :) maar het zijn boekjes over hobbies die niet echt iets voor mij zijn dus ipv ze voor een appel en een ei via internet te verkopen, dacht ik van er iemand blij mee te kunnen maken via mijn blog.
2 vliegen in 1 klap want zo komt er misschien ook nog wat volk bij om mijn blog te volgen.

Boekje 1

Boekje 2

Boekje 3

Voorbeeld uit boekje 3

Wie geïnteresseerd is in 1 van deze boekjes, kan even een reactie achterlaten.
Als er meerdere gegadigden zijn dan zal ik op zoek gaan naar een onschuldige hand.

Even een opmerking erbij, ik zet het berichtje al online en zal een weekje ofzo wachten op reacties van jullie maar het kan zijn dat het nog even duurt voor ik ze dan opstuur want ik ga voor zoiets altijd op zoek naar gebruikte enveloppen met luchtbolletjes (hoe heet dat ?), beter voor mijn portemonnee en ook wel voor het milieu ;).

Groetjes
An

vrijdag 2 november 2012

sneeuwmannetje is af

Gisterenavond het gezichtje afgewerkt en dan mocht ie nog es op de foto.

Ondertussen ben ik ook aan een kerstboompje begonnen uit het boekje 'Kerstversieringen haken'  dat ik onlangs kocht in het Kruidvat. Ik heb enkele verschillende patroontjes voor boompjes bij elkaar gezocht zodat ik niet telkens hetzelfde aan het haken ben want ik hou nogal van afwisseling.

Maar ik wil ook nog een Zwarte Piet haken, en een muts voor mij en mutsen voor de kleinkinderen en verschillende sjaals en cols en en en....





Het begint te lukken

om de photochallenge van Dinah te onthouden :)

KLEUR is het onderwerp vandaag



Deze foto's zijn genomen op het strand van De Haan, in België dus.
Ik had zoiets ook nog nooit gezien maar heb achteraf op televisie een korte reportage gezien erover, blijkbaar zijn de vliegers van een Duitser die zich er elk jaar opnieuw komt mee amuseren, de vliegers zitten vastgemaakt aan haken in het zand maar hij blijft er wel de hele dag bij om ze in het oog te houden.


Groetjes aan al wie komt kijken
An