Google+

zaterdag 31 augustus 2013

Kringloop

Ik lees zo vaak op andere blogs dat iemand garen heeft gevonden bij de kringloop maar zelf zag ik dat tot nu nooit liggen. Op es 1 bolletje van 1euro na aan zee, het was dan nog niet echt mooi dus dat heb ik laten liggen toen.
Nu lagen er hier in Mechelen van de week opeens verschillende pakketjes met mooie bollen, allemaal heel netjes.

Het zijn 8 bollen roos en 8 bollen blauw en 3 beige (ietsje donkerder dan op de foto). Het beige is Bergère de France. Alles aan 50cent per bol. Er was dus nog meer maar deze vond ik het mooist. Er lagen ook nog breinaalden maar heb geen haaknaalden gezien.

Ik vond er ook nog 2 bloempotjes van 25ct voor binnen (geen foto), een strip van Samson en Gert (voor de kleinkinderen, 1euro en zo goed als nieuw) en een pot voor in de tuin voor 50ct.


Potten voor de tuin vind ik wel vaker in kringloopwinkels, tuintje staat er ondertussen vol mee.

Ikke keiblij naar huis gegaan :)


Groetjes van An





maandag 26 augustus 2013

Wat was dat haaknr nu ook al weer??

Hebben jullie dat ook?

een tijdje een haakwerkje wegleggen en daarna niet meer weten met welke haak je daaraan het werken was?

Dat is nu al de 2de keer dat ik verder wil doen met Kata Squares en ni meer weet met welke haak.

Nochtans der lag een nr 5 bij dus ik dacht dat dat dan wel de juste ging zijn maar toch wordt het vierkant groter dan de andere. Of zou ik nu zo onregelmatig haken? Dat dacht ik toch ni zenne.

Ik zal er moeten aan proberen te denken om ergens, op het blog hiere misschien, op te schrijven wel nummer ik gebruik for future reference want mijn geheugen is een zeef.


Hoe doen jullie dat, schrijf je het op, hang je er een briefke aan of zet je dat ergens anders, onthou je dat (leer me dan hoe pls :) ) of heb je een originelere oplossing? ...

Graag jullie ideeën in een reactie hier :)



Groetjes van An

zondag 25 augustus 2013

Boeken

Ik had jullie nog beloofd om iets te schrijven over de boeken die ik nog heb gelezen.

En belofte maakt schuld dus moet ik dat dringend ook eens doen.







Het eerste boek is September in Shiraz van Dalia Sofer, een schrijfster van Iraanse afkomst.
Het speelt zich af in Iran in de jaren 70 nadat de sjah was afgezet, toen de overheid het deel van de bevolking dat pro-sjah en pro-westers was geweest daarop wilde afrekenen en gaat meer bepaald over een gezin met 2 kinderen waarvan de dochter de leeftijd heeft die de schrijfster toen had. Ieder zijn verhaal over een bepaalde periode komt aan bod, door elkaar geweven en verteld vanuit de ik-vorm door elk personnage waardoor je een kijk krijgt van verschillende mensen op dezelfde gebeurtenissen.
Ik vond het heel aangenaam lezen, leerzaam maar ook gewoon een spannend verhaal, gewoon prima boek dus.

Daarna las ik De schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafón en dat was weeral een supergeslaagde aankoop geweest. Het verhaal speelt zich af in Barcelona en het is heel moeilijk om dit enigszins samen te vatten :). Het begint met een jongen die gefascineerd raakt door een boek en de schrijver ervan, en naar hem op zoek gaat. Door de jaren heen blijkt zijn leven gelijk te lopen met dat van de schrijver. En de jongen blijft ook als volwassene op zoek gaan naar de schrijver, het wordt bijna een detectiveroman met onderzoeken en ondervragingen van persoenen die de schrijver zouden gekend hebben met daardoor verweven het verhaal van de anderen in zijn leven tegen de achtergrond van het Spanje van de 2de helft van de 20ste eeuw wat dus ook info geeft over de tijd van Franco enz.
Heel interessant maar vooral meeslepend en spannend, gewoon een prachtboek!!
Dit boek is het eerste deel van een trilogie en ik kan niet wachten tot ik aan de 2 andere delen kan beginnen maar dat is voor als we op reis gaan, nog 3 weken wachten :).

En dan is er nog De poorten van Damascus van Lieve Joris.
Dit is niet echt een verhaal maar een verslag van wat de schrijfster meemaakt als ze in Syrië een zestal maanden bij een vriendin verblijft begin jaren 90. Het is dan ook iets helemaal anders dan de vorige boeken die ik las maar wel interessant en ook mooi omwille van hun vriendschap. Een beetje vervelend vind ik het dat ze nogal vaak echt wel haar standpunt uitlegt maar aan de andere kant komt ze soms wel terug op ideeen over een houding van haar vriendin van zogauw ze meer leert over hoe bepaalde zaken eraan toe gaan.
In het licht van wat er dezer dagen in Syrië gebeurt, deed het me in elk geval veel plezier onlangs te vernemen dat de vriendin en diens dochter niet meer in hun land zijn en het goed stellen.



Op de foto zie je dan ook nog mijn geblokte hartjes staan drogen, daaraan ben ik nu een beetje aan het voortwerken want ze moeten dus af tegen 13sept. Het anders gekleurde randje haak ik nu wel anders, nl ipv in de bovenste v van de stokjes te steken, steek ik nu in de achterste lus samen met nog een lusje erachter.
Pff ik vind zoiets uitleggen toch altijd moeilijk hoor maar ik denk dat als je mijn hartjes een keertje haakt, je dan wel zal snappen wat ik bedoel. De rand komt dan ietsje naar achter te liggen waardoor het hele hartje plat blijft ipv naar binnen te krullen aan de rand.



Voilà, ik heb mijn schuld ingelost en de boeken getoond.
Dat zijn dus al 9 boeken dit jaar, heel mooi op schema dus (een boek per maand was het voornemen).




Groetjes van An




donderdag 15 augustus 2013

De grote gatentrui finale


Gelukt uiteindelijk !

Na heel wat gepruts met de bloemenstrook aan de hals heb ik uiteindleijk dat gedeelte uitgehaald en gewoon een rand gehaakt.
Toen ik em voor de eerste keer paste, vond ik dan weer de mouwen te breed maar met het randje eraan valt dat dan weer mee.
Terwijl ik aan het haken was en steken opzette om de mouwen te maken, was ik bang dat ze te lang gingen zijn maar eigenlijk vind ik ze nu wel wat kort.

Al bij al vind ik dit patroon toch wel een hindernissenparcours geworden.

Maar toch ben ik er wel blij mee :


Nu wil ik ook wel eens een woordje zeggen tegen al de mensen van wie ik hun blog volg en waar ik veels te weinig op reageer. 
"Mannekes, niet denken dat ik jullie blogs niet goed vind he, ik amuseer me regelmatig met alles es bij te lezen, echt genieten van wat jullie allemaal kunnen maken!! Alleen zijn het ondertussen zoveel blogs geworden die ik volg dat ik gewoon geen tijd genoeg heb om ze allemaal ook nog eens te openen om te kunnen reageren (ik lees dus in theoldreader en open de blogs meestal niet, gaat vlugger).
Sorry daarvoor maar dus wel een dikke pluim van mij voor alle blogsters die ik volg!! "



Groetjes van An


zaterdag 10 augustus 2013

Danig afgekoeld

Gelukkig maar dat het ietsje frisser is want zo heet hoeft nu ook weer niet voor mij.

Maar toch na al het slechte weer van voor half juli, was ik toch wel blij zelfs met dat snikhete weer, ik heb eigenlijk geen ene keer lopen klagen dat het te warm was :)

Ik ben ondertussen een keer in zee gaan zwemmen, de eerste keer van 't jaar en nog steeds geen 2de, gisteren had ik wel zin en ook badpak aangetrokken en een klein handdoekje mee toen we gingen wandelen maar de wind was toch wat koud om nat verder te wandelen tot ik opdroogde dus heb gewoon pootje gebaad, nu ja die pootjes komen hoog bij mij hoor, had een redelijk korte short aan en kon nog met natte pijpen naar huis.


Nu dit is dus een haakblog maar ik durf het niet goed zeggen, ik heb nog altijd niks gehaakt, alleen een stuk van mijn trui in elkaar gezet maar zelfs dat is niet af.
En ook mijn hartjesproject geraakt niet af, gelukkig heb ik het patroon hier gezet want ik zou zelfs weer niet meer weten hoe het moet. Volgende week ga ik er toch echt mee verder moeten doen want er zit een beetje een tijdsdruk op nu, ze moeten mee naar Sao Miguel op de Azoren.
(De trui wil ik dan ook liefst mee kunnen nemen dus ik ga toch es in gang moeten schieten )
De broer van mijn vriend woont daar en we gaan op bezoek voor 2 lange zalige weken.
We vertrekken op vrijdag de 13de september, en zeggen dat ik zelf de tickets heb geboekt en sowieso al niet erg gesteld ben op vliegen...

Gelukkig doet het vooruitzicht van dat prachtige eiland veel vergeten :)


Deze foto's zijn van ons vorige bezoek in april 2009, het was toen 20 jaar geleden dat mijn ventje zijn broer nog es zag. Het eiland, het weer, het gezelschap, het was gewoon een fantastische vakantie toen.



Wat handwerken betreft hebt ik toch nog iets gedaan, iets wat normaal onderaan het lijstje komt, genaaid namelijk. (er ligt zo bvb al 2jaar een broek van tventje klaar die moet worden ingekort) 
Mijn oudste had van de kleinzoon overlaatst 3 broeken met een kapotte knie meegegeven waar ik eens wat mee wou gaan proberen. Ik had zo nl al een paar keer op pinterest kniemonsters gezien maar ik wist toch niet goed hoe er aan te beginnen dus uiteindelijk heb ik er nu al maar eentje tradioneler gefixed :
Hopelijk vindt ie ze leuk en houdt het ook een beetje, het is erop gestreken maar ook helemaal rondom de 2 opzetstukken genaaid dus zou toch wel tegen een stootje moeten kunnen.


Een van de dagen vertel ik jullie wel over de boeken die ik gelezen heb.
Mijn voornemen van 1 boek per maand lijkt mooi in orde te gaan komen, het 10de boek van 2013 is bijna uit.

Groetjes van An