Google+

zaterdag 15 februari 2014

bananenbrood

Update over het bananenbrood zonder toegevoegde suiker.
In dit bericht blogde ik voor het eerst over dit brood, in het recept staat 115gr bruine suiker, maar ik heb van in het begin niet zoveel gebruikt, 50gr + een beetje stevia dat was ook goe.

Maar ik wilde beter want waarom nog altijd suiker toevoegen als ik daar al 3 bananen in doe (geen al te grote deze keer) dus deze keer alleen een heel klein beetje stevia en ook om te proberen wat ahornsiroop.
Die heb ik nog maar net gekocht en alleen nog maar in yoghurt gedaan, dat vond ik in elk geval lekker.





Ook zonder suiker kwam het brood mooi uit de oven dus das al 1 goed ding.
Er wordt vaak gezegd dat de suiker nodig is om mooi te laten bakken, voor het korstje maar dat hoeft hier dus niet, ik gok omdat er zoveel suikers in het fruit zitten, de gezonde dan wel gelukkig.
Op de achtergrond een zelfgebakken volkorenbrood, in dat recept van het boekje dat bij de broodbakoven zat, moest ook een beetje suiker en die heb ik er ook uitgelaten, zowel zoon als vriend waren heel tevreden over het brood.

Dan de belangrijkste test, proeven ...
Resultaat: helemaal goedgekeurd, voor mij hoeft er geen suiker in dat bananenbrood, laat staan de 115gr uit het recept, dat moet gewoon zo overdreven mierzoet zijn dat ik het waarschijnlijk vroeger al overdreven had gevonden.

De ingrediënten, oorspronkelijk en de mijne:

  • 250 gr bloem                                              275gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • 115 gr boter                                                margarine
  • 115 gr bruine suiker                                 beetje stevia/ahornsiroop (zelf uittesten hoeveel)
  • 2 losgeklopte eieren
  • 500 gr?? geprakte overrijpe bananen    3 stuks


Lekker smullen !!!!


Groetjes van An





vrijdag 14 februari 2014

Tsjechov. Boek 3.

Het leek zware kost, een boek van Tsjechov, tenminste dat dacht ik toch altijd.

De meeuw is van Tsjechov en in Nederland is daar denk ik een musical van gemaakt, ik ken in elk geval het liedje 'vanmorgen vloog ze nog' (mooi trouwens) maar verder wist ik van niks.

Weeral op het boekenfestijn zag ik voor net geen 2euro een regenboogpocketje 'Kinderverhalen'.


En dan denk je misschien: 'ja kinderverhalen, dat zal natuurlijk geen zware kost zijn' maar hier worden geen verhaaltjes voor kindjes bedoeld maar verhalen over kinderen. Kinderen die in vreselijke omstandigheden leven in een totaal andere tijd. En toch is het geen echt zwaar boek maar vaak zelfs luchtig, al de kleine (erge) dingen verteld met een kwinkslag vaak.
Ik heb het met plezier gelezen in elk geval.
Het doet je sowieso natuurlijk ook wel nadenken over hoe content we mogen zijn met wanneer en waar we zijn geboren en dat kan tenslotte ook eens geen kwaad.



Straks of morgen zal ik jullie ook nog eens laten weten hoe het afgelopen is met het bananenbrood dat op dit moment in de oven staat. Het eerste helemaal zonder suiker. Ik ben benieuwd !


Groetjes van An




zaterdag 1 februari 2014

Tussendoor even dit

Er is een curus gestart vandaag over suikervrij eten.

De cursus is gratis, eerste les heet "Goede suiker slechte suiker".

Ik ga volgen in elk geval,  want ik wil graag nog minder suiker gaan eten en het zal wel helpen om er zo dagelijks mee geconfronteerd te worden in een lesje. 
Aangezien er nog bloggers blijken te zijn die geen (of minder) suiker meer eten of die op andere  manieren erg met voeding bezig zijn, wilde ik dit even met jullie delen.



Groetjes van An