Google+

maandag 20 januari 2014

Bakken deel 2

Bij Dinah van DinahCreatief zag ik vorige week dit recept.

Muffins met stevia ipv suiker.
En verder met speltmeel (de helft toch) en dat had ik enkele weken geleden es gekocht, yoghurt, appel, kokosrasp enz.

Ik was direct verkocht, er lagen hier nog wat appels, dat speltmeel wou ik graag proberen en kokosrasp had ik ook ooit es gekocht. Alleen yoghurt moest ik effe meebrengen uit de winkel.

Wil ik later alles klaarzetten, kan ik nergens die kokosrasp vinden natuurlijk, dan maar een dagske wachten en nog es naar de winkel.

Uiteindelijk alles toch bij elkaar gekregen, hier en daar een beetje anders dan bij Dinah en eraan begonnen:
  • 50 gram boter
  • 1 ei
  • 125 ml yoghurt
  • vanilleconcentraat
Dit ondereen mengen en apart de volgende droge ingredienten ondereen doen
  • 200 gram meel  (100 gram gewoon meel en 100 gram speltmeel)
  • 75 gram kokosrasp
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • zout mespuntje
  • halve theelepel zuivere stevia (ik gebruikte iets minder, was bij Dinah met vloeibare, dus als je dat hebt, ga je best ook bij haar es kijken)
Daarna de droge en de vochtige ingrediënten bij elkaar voegen en de stukjes appel erdoorheen.

In vormpjes doen en voor 20à25 min in de oven op 180°.

valt het op dat ik 2 maten vormkes gebruikte ?

Ik vond ze best goed gelukt, alleen mocht er ietsje meer stevia in (volgende keer neem ik iets meer dan een halve tl) en ze waren ook nogal droog dus volgende keer ga ik toch zeker 150 à 175 gr yoghurt nemen)
Zoals met alles, is het een beetje zoeken, ik had nog maar 1 keer eerder muffins gebakken en ook speltmeel nog nooit gebruikt, misschien maakt die spelt het een beetje droger? of had ik wel een superklein eitje :)

In elk geval onthoud ik het recept, lekker snoepen met minder suiker dan de supermarktkoekskes !!
Da's sowieso dik (allez dun) in orde !




1 opmerking:

  1. ze zien er lekker uit!!
    speltmeel kan ik hier in de omgeving nergens vinden.. maar misschien ga ik ze een keer proberen met havermout!!
    en stevia kan ik hier alleen vinden als poeder gemengd met veel andere dingen.. dus ik denk dat ik daar palmsuiker voor neem!
    hahaah zo zie je maar.. iedereen maakt zijn eigen versie!!
    zolang ze maar prima smaken..toch??!!

    BeantwoordenVerwijderen