Google+

zondag 1 februari 2015

Sjaal

Een sjaal, oftewel 'ne sjal' zoals ze hier zeggen, 't is iets raar vind ik.

Sommige mensen dragen er ene de hele winter door, van september tot april zo ongeveer :p .
Mijn ventje is zo iemand, die zou met zijne sjal gaan slapen.

Er zijn er ook anderen die sjaals vervelend vinden, veel te warm en kriebelig ook al is die gewassen met kweetni hoeveel wasverzachter. Awel en zo ben ekik.
Dat zit in de weg zo ne sjal, dat is veel te warm aan mijne nek, ik ben gewoon aan nen decolleté en een jas die goed dichtgedaan is daarover dat helpt tegen koude wind dus nee ikke gene sjaal.

Maar ja, ik heb ook zo ongeveer tot mijn 45ste zomer en winter zonder kousen rondgelopen, blote voeten in dikke winterbotten, geen probleem. Sokken dat was iets voor in bed want ja daar had ik dan weer wel koue voeten.
Maar de laatste jaren draag ik dus sokken heel den dag door, binnen, buiten, uit bed, in bed, alleen in bad doe ik ze nog uit :) .

En zo kwam het ook dat op een van de iets koudere dagen van deze halfslachtige winter ik toch wel vond dat mijne nek maar koud was en ik een beetje jaloers naar mijn ventje zijne sjaal begon te kijken.
Zou ik dan toch ene beginnen dragen, misschien es eentje haken, ni te lang en alleen voor bij temperaturen onder 0 ...

Want die sjaaltjes die ik haakt als kerstkadookes die waren toch wel leuk zowel om te maken als om te zien dus misschien ook wel om heel af en toe te dragen.


Voor de meiden met kerst gebruikte ik al de 2 eerste kleurtjes en nu voor de mijne het derde.

Hij is al efkes (even) af en ik heb em toch al 3 keer gedragen, maar alleen den eerste keer ben ik er ook mee thuis gekomen rond mijne nek, de andere 2 keren was ie halverwege de uitstap alweer uit wegens toch te warm maar allez als het nog echt moest beginnen vriezen zal ik er nog wel geniet van gaan hebben denk ik.


Ah ja het garen is van de Wibra en ik heb gehaakt met haaknaald 4.
Dat was een ergonomisch haaknaaldje van de Wibra ook en ik gebruik dat wel graag, alleen is het er aan te zien ook, door te gebruiken slijt namelijk de nr weg en van die 4 is gewoon niks nemeer te zien.

Daarom eens een keer de kleurtjes die ik heb met het bijhorende nummerke op een rijtje. Zo ben ik zeker dat ik het zelf ook ga kunnen terugvinden later :)


  • Geel                 3
  • Lichtblauw       3,5
  • Rood               4
  • Fuchsia            5


Verder ben ik tussendoor weer wat aan het haken aan de CAL deken van vorig jaar en ben ik nog met een schoon amigurumimuis begonnen .... daarover later


Groetjes van An
3 opmerkingen:

 1. bij mij waren die haaknaalden na een half uur kapot. Ik denk dat ik ze te stevig vastpak ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige sjaal en fijn om warm te blijven als je het koud vind. Goed idee om de kleuren en maten even te noteren. Dan voorkom je dat je met een verkeerde maat haaknaald haakt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nu hebje een lekkere warme nek door je zelf gemaaktt sjaal. een sjaal kan voormij niet groot genoeg zijn. heerlijk om in weg te duiken als het zo koud is.

  Lieve groet,dinah

  BeantwoordenVerwijderen