Google+

zaterdag 15 december 2012

Jippie het lukt :)

De col van Dione nog een keertje.

Het idee vond ik dus hier .

Ik durfde het eerlijk gezegd niet goed aan om in die streng te beginnen knippen uit schrik dat ik verkeerd ging knippen maar uiteindelijk toch maar gedaan (zie post van enkele dagen geleden) en dan gisteren begonnen met het afgeknipte deel van de streng, die uit 6 kleurige draden met kleurverloop bestaat, uit elkaar te halen.

Want  de bedoeling is dus van het overgebleven deel spiraalgewijs aan elkaar te haken met de losse draden van het afgeknipte deel.
Om die 6 draden uit elkaar te halen, moet je een zwarte draad doorknippen om de zoveel cm is die geknoopt rond de 6 draden waardoor er een soort lussen ontstaat.


Inderdaad, dit zijn maar 5 bolletjes, met het 6de ben ik bezig he :)

Je legt een cirkel van 1,6m van de oorspronkelijke streng (heb dit punt gemarkeerd) op de tafel  en je haakt dan een 2de cirkel eraan vast met om en om in de lussen een vaste en tussen 2 vasten telkens 3 kettingsteken. Zo ga je in een spiraal steeds verder tot je garen op is :)


Ik ben nu ongeveer 1 keer rond en het begint er op te lijken, ook wordt het haken makkelijker als je wat verder zit, je hebt dan meer houvast, maar das natuurlijk meestal wel zo bij het haken.


Iets totaal anders ook nog.
Het was hier van de week berekoud en grijs ook nog, weer om geen stap buiten te zetten eigenlijk, het enige beetje vrolijkheid kwam van de kerstlichtjes in de boom, allez en verder doe ik zelf ook wel es goed gek en dat verjaagt ook een beetje het grijze ;).

Maar dat weer dus, echt weer voor erwtensoep !
Dat had ik nog nooit zelf gemaakt maar vond het wel es tijd worden aangezien ik bijna 50 ben.
Erwten worst spekjes knolselder en een ajuin en dan ben je der al bijna.
Zoveel recepten, de meesten lijken erg op elkaar, van poepsimpel tot nogal overdreven ingewikkeld, ff googelen en je vind wel wat naar je zin.

De mijne was in elk geval heel erg goed gelukt, we hebben gesmuld !!!
Bye
An


5 opmerkingen:

 1. Ohhh dat wordt weer zo prachtige colsjaal of niet?

  groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Yep, de eerste die ik maak, is niks voor mij want ik verdraag geen sjaals of cols aan mijn hals, is een soort claustrofobie, denk ik , hihi

   Maar in deze periode moet een mens voor kadootjes zorgen he :)

   Verwijderen
 2. Het ziet er al goed uit! vorige week had ik hier haak- en breiavond en een dame die hier was die zag de sjaal ook wel zitten, ze stelde voor om de hele streng te gebruiken en alles aan elkaar vast te maken met andere wol. Ze had wel de grijze tinten en heeft voor het vasthechten een grijze sokkenwol gebruikt, heel mooi en zo wordt de sjaal nog iets breder. Weer wat bijgeleerd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaha, en daar kom je nu mee af :p (grapje dus he)

   Vond het wel goed zoals ie is toen ik em bij jou zag dus is ok, is toch al wel redelijk breed uiteindelijk.

   Ik ga je straks of morgen es een mailtje sturen want ik heb 2 dochters dus heb 2 kados nodig :)

   Verwijderen
  2. Dat is dan een idee voor de volgende ;)
   Ik zie je wel verschijnen één dezer.

   Verwijderen