Google+

zondag 24 februari 2013

2 boeken

heb ik gelezen op vakantie. Ipv zoals voorgenomen 1 boek per maand kom ik dus tot hiertoe aan 2 per maand. Nu nog volhouden.

Eerst las ik De Haciënda van Lisa St Aubin De Teran, een engelse schrijfster  (ook al zou je dat niet zeggen aan de naam) ook weer. Ik kocht ooit een boek van haar bij De Sleghte omdat het over treinreizen ging en dat vond ik best een goed boek. Dus toen ik dit boek op Boekenfestijn zag liggen voor 1,99euro, heb ik het direct ook in mijn mandje gelegd.
En ook dit kon me boeien, het gaat over haar eigen leven in Venezuela na haar huwelijk als jong meisje nog met Don Jaime De Teran met wie ze daar op zijn suikerrietplantage leeft. Het is een leven in afzondering, hij is bijna nooit thuis en zij is de baas over het volk 'la gente' en voor de venezolaanse tradities blijft er een afstand, er zijn contacten maar oa de afstanden en de regen maken alles extra zwaar en eenzaam. Ondanks alles wat mis gaat in haar jonge leven, is het een levendig geschreven boek.

Na een paar dagen was het uit en kwam ik tot de ontdekking dat ik eigenlijk maar 1 ander boek nog mee had, die 2 had ik al es in de gang klaargelegd om in ons mobje te leggen en verder niet meer naar boeken gekeken, weer zo dom ...
Het tweede boek was dan nog iets tamelijk serieus/informatief, nu ja, redelijk saai ook al heb ik er een interessant deeltje van uitgelezen maar toch was het niet echt naar mijn goesting.

Gelukkig had ik er een boek in laten liggen voor mijn vriend, hij was er vorige vakantie in begonnen en ging het nog wel es verder lezen :) ... ooit.

Dus dat werd het 2de boek dat ik uitlas, Tirza van Arnon Grunberg.
Dit is eigenlijk best een vreemd boek, met allerlei onverwachte wendingen, vooral de laatste.
Meeslepen en de moeite waard, ik was uiteindelijk blij dat ik geen andere boeken zelf had meegebracht want dan zou ik dit waarschijnlijk niet gelezen hebben want samenvatting en cover zeiden me niet veel.

En dan nog mijn zeshoekvest, 1 zeshoek is ondertussen ongeveer groot genoeg, dus ik ga morgen aan het tweede beginnen en dan es kijken als ze dan even groot zijn, es kijken of ze mss nog ietsje groter moeten en dan ook bedenken hoe ik het ga afwerken. (foto kan beter, zal ik es moeten herdoen)Geen opmerkingen:

Een reactie posten