Google+

woensdag 6 november 2013

ik haak

vooral voort aan mijn topdownvest.
Het lijkt nog altijd mee te vallen ook alhad het precies toch nog ietske breder gemogen maar ik kan er in elk geval in en ik heb het gepast over een licht truitje dat ik in huis draag maar voor echt ga ik dat waarschijnlijk alleen over een t-shirt dragen dus dat gaat ook iets schelen.
Kristel van wolenzo had gelukkig nog een bolletje Irisa van mijn kleur, ik ben dat van de week gaan ophalen en nu ga ik ook mijn 2de mouw kunnen haken :)   (allez ik moet aan de eerste mouw nog beginnen maar ik bedoel maar).
Vandaag begin ik aan de eerste mouw.


Herfstkoken dan,
Met pompoen dus.
Ik had daar nog nooit iets mee klaargemaakt, allez ik denk jaren geleden es ne stoofpot maar ik kan dat niet meer terugvinden wat dat geweest is,  maar nu wilde ik dat goed doen met halloweengezichtpompoen en al.

Eerst een kapke afsnijden had ik gelezen, maar achteraf heb ik gemerkt dat dat beter een kap is, ni te klein dus. Dan uithollen, jawadde, das ook gemakkelijker gezegd dan gedaan zenne, dat vruchtvlees is toch redelijk hard en de bedoeling is dus van de schil wel heel te laten he.
Maar allez, na minstens een uur, had ik een 650gram bijeengeschraapt en gesneden.
Genoeg voor mijn beide probeerreceptjes: pompoensoep en pompoenbrood.

Ja ok, die soep was toch wel zo lekker dat ik vergeten ben
van een foto te nemen als ze klaar was :)
De soep was een klein beetje flauw maar toch wel lekker, vriend en zoon hebben allebei een goeie beker meegegeten, ikke 3 :). Achteraf bedacht ik dat ik ook es een receptje op het blog van 'moois van me' had gezien, das voor later (volgend jaar mss).


Dan het brood, dat viel ook heel erg mee, vriend heeft er veel van gegeten, zoon vond het wel wa minder.
Maar al bij al was het herfskoken goed gelukt dus.

En dan de halloweenpompoen, dat was dan nog simpeler dan ik dacht, die kleinere stukjes eruit snijden, gaat nogal gemakkelijk. Volgend jaar maak ik wat specialer vormkes denk ik. Maar dan wel dus met een groter kapke want dat kapke dat warmt op als ge der een kaarske inzet, en als da opwarmt dan begint dat te krimpen en te vervormen en dan dreigt dat kapke in die pompoen en op da kaarske te vallen.
Maar met een beetje draaien zodat het bleef hangen, is alles goed gekomen en heeft er hier 2 avonden het volgende op de kast gestaan:


Groetjes van An
2 opmerkingen:

  1. Ik ben heel benieuwd naar je vest :-)
    Lijkt me lekker al je herfst baksels, kooksels.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er wel lekker uit en die pompoen is wel mooi vind ik.
    Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar je vest ;)

    BeantwoordenVerwijderen