Google+

vrijdag 3 januari 2014

12de Boek en nieuw voornemen


Ik ga ze zometeen eigenlijk eens natellen maar ik denk toch echt dat ik 12 boeken gelezen heb vorig jaar en dus heb ik aan mijn voornemen voldaan.
Alleen heb ik 1 dagje valsgespeeld want het laatste las ik pas uit op 1 januari, het leek wel alsof ik het niet perfect mocht doen van mezelf :).

Maar dat vergeef ik mezelf dus maar.
Boek 12 werd De gevangene van de Hemel van Carlos Ruiz Zafon


Dit is deel 3 van een reeks De schaduw van de wind en Het spel van de Engel zijn de 2 andere delen en die las ik ook in 2013. Het schijnt dat er nog een 4de deel zit aan te komen, ik hoop he tmaar want van mij mogen er nog veel delen bij, ik heb er van genoten. Nu vond ik het eerste deel wel echt betoverend, het 2de ietsje minder en dit derde deel had dat betoverende niet meer, misschien een beetje gewenning maar ik vond het in elk geval heel goed weer.


Ik las in de loop van het jaar nog een boekje waar ik het denk ik nog niet eerder over had en dat was non-fictie, een heel dun boekje waar ik me voor zover ik het begreep helemaal in kon vinden (nu ja, de zowat 75% die ik snapte dus). Ik heb er wel 6 maand over gedaan maar ik heb het toch uitgekregen.

Het is een schets over kapitalisme, democratie enz


Ondertussen heb ik alles nageteld op mijn blog hier en zag ik dat ik over 9 boeken heb geblogd. Met deze 2 en dat 2de deel van Zafon waarover ik blijkbaar ngo niks had gezegd hier, zit ik dus mooi aan 12 boeken !!

Voor  volgend dit jaar dan maar opnieuw het voornemen van het minstens even goed te doen op boekgebied, dus 12boeken of meer wil ik gaan lezen. Er ligt in elk geval al een en ander klaar.Ondertussen heb ik al 3 knopen aan mijn topdown vest genaaid en nog een rijtje bij gehaakt aan de rand.
Nog even ....

En dan is er ook nog de Crochet Along waar zowat iedereen aan meedoet :)
Een beetje kuddegeest is mij blijkbaar ook niet vreemd en dus heb ik garen besteld bij Kristel van Wolenzo.
Het is Annell Rapido geworden nadat ik bij een paar mensen daar lovende woorden over hoorde (las eigenlijk), prijs valt goed mee. Ik dacht eerst aan Bravo uit de Veritas, die is 1,25 euro per bol en de Annell is 1,40 en bij aankoop van 10 bollen is de 10de gratis dus das dan maar 10cent meer dan 10bollen  van die bravo en dan koop ik liever bij Kristel dan bij Veritas :). Ik koos ongeveer dezelfde kleurtjes als in het origineel, beetje rozig dus zodat ik er mijn kleindochter mee kan blij maken, die houdt sowieso van dekentjes. Waarschijnlijk ga ik morgen mijn bolletjes ophalen.
Ik ben ook van plan om er nog eentje bij te haken met garen dat ik nog liggen heb, veel blauw en sommige bolletjes al wel 30 jaar oud dus het wordt tijd dat er eens wat mee gedaan wordt. Waarschijnlijk begin ik daar vanavond aan. Ik was net van plan om nog een en ander uit de garage te gaan halen, daar zit nog wol van vroeger in een koffer maar hier breekt net de zondvloed uit, donder en bliksem en dikke hagelbollen en onze garage is om de hoek. Aangezien ik geen zin heb in kleddernat worden, zal ik vanavond dan maar eens gaan beginnen met wat hier in de kast ligt. Da's dan ook nog handig, blijft de keuze voor de kleur van de eerste toeren een beetje beperkt.Allez dat was het dan weer voor nu.

Groetjes van An

3 opmerkingen:

 1. Knap hoor! Elke maand een boek... ik slaag daar de laatste jaren alleen nog tijdens de vakantie in... en dan echt vakantievakantie... niet tijdens thuisblijfvakanties. Jammer want eigenlijk ben ik ook echt een leesbeest.
  Ik ga vanavond ook nog even aan mijn deken beginnen... ik ga gewoon in het ritme van CAL meedoen... daarnaast lopen er hier weeral veel te veel andere projecten.
  Noodweer zeg je? Woon jij toevallig in de buurt van Mechelen? Daar was het erggggggggggg!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vandaar het voornemen, ik had dat ook dus, vroeger veel gelezen en de laatste jaren bijna niks meer terwijl ik toch heus wel tijd heb.
  En ja ik woon in Mechelen :), niet zo heel ver van waar Kristel van wolenzo woont.
  Via Delhaize, langs de kv en dan naar de Borgersteinlei (en das heel dicht bij Kristel dacht ik) is er blijkbaar een tornadoke gepasseerd. Volgens de persoon die ik ken op de Borgersteinlei was het toch een kleine tornado en ik kan dat wel aannemen als ik de schade bekijk op die lijn van Delhaize naar daar.
  Ik zelf ben op een paar 100 meter eraan ontsnapt gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Allé dan zijn we streekgenoten. Wij waren op het moment van de "Tornado" net bij de zoon die op 11 hoog in één van de blokken aan de Delhaize woont! Grellig spektakel! Dat kan ik je verzekeren!

   Verwijderen