Google+

maandag 10 juni 2013

Hartjes

Ik ben met iets nieuws bezig, een hartjesslinger.
Had al wel enkele hartjes gemaakt maar kwam pas later op een idee wat er mee aan te vangen, tegen september moet het klaar zijn dus ben er nu terug mee aan de gang.

Waar het moet voor dienen, ga ik pas later laten zien, eerst moet alles af zijn en hopelijk een beetje lukken.

Ik wilde graag een beetje ronde hartjes en had verschillende patroontjes van op het internet geprobeerd.
Alleen niks werd wat ik wilde, misschien door het andere garen, ben bezig met Wibra garen dat ik had liggen. In elk geval ben ik dan zelf wat gaan prutsen en heb ik een eigen patroontje gemaakt.
Er zijn dus veel patroontje op het internet al te vinden en het mijne zal hier en daar wel lijken op dat van anderen maar het is dus echt wel van mezelf en dus ga ik het hier plaatsen voor wie het leuk vindt.

Handig met de draadjes eraan zo kon ik ze in de varen hangen.
Het randje krult een beetje maar dat komt wel goed :)

Patroon:

 • Je begint met een magische ring met daarin voor de eerste toer 10 hst, afsluiten met hv in de eerste steek .
 • Toer 2 :  5 stokjes in 1 steek (dit is de eerste ronding bovenaan) Let op! geen lossen haken voor het eerste stokje zoals je normaal aan het begin doet maar direct na het afsluiten van de eerste toer in de volgende steek insteken en de 5 stokjes haken, 3hst, in de volgende steek 1hst + 1st, in  de volgende 1st +1 hst (dat geeft de punt), 3hst, 5st inde volgende, eindigen met een hv in de volgende steek om de ronding mooi te maken.
 • Hier knip ik af en begin met een andere kleur maar dat kan je anders doen natuurlijk, je kan het hartje ook zo laten, dan is het echt piepklein of in dezelfde kleur verderhaken. 
  Als je die laatste toer wil errond haken, begin je met een eerste v in de lus opzij  van de eerste ronding waar je daarnet dus geen lossen mocht haken aan het begin van de toer. Daarna nog 1v,  3keer 2v in 1st, 4keer 1v, volgende st 1v + 1hst, 1hst + 1v, 4keer 1v, 3keer 2v in 1st, 1v en om te eindigen 1 hv in dezelfde lus waar je in bent begonnen.
 • Klaar
Hopelijk is het een klein beetje duidelijk :) maar als je nog vragen hebt, mag je die altijd stellen natuurlijk.
Als ik alles natel, lijkt het namelijk niet te kloppen en zou je blijkbaar een steek teveel doen in toer 1 maar toch komt het steeds uit bij mij, ik denk dat ik automatisch niet haak in de eerste steek dus in de eerste lossen die ik in de magische ring maak. Ik zal er vanavond bij het volgende hartje eens op letten en dan update ik wel.
Als het voor jullie niet klopt dan maak je dus gewoon 9 hst in de maische ring ipv 10.
2 opmerkingen:

 1. Heee wat heeft jou varen mooie hartbloemen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja he, had eigenlijk zin om ze te laten hangen :p
  Is mss nog een idee met een soort modge podge erover, haha

  An

  BeantwoordenVerwijderen