Google+

maandag 15 juli 2013

Eindelijk nog es iets over haken

Mijn groene grote gaten trui is bijna af, het grote haakwerk zit erop maar alles moet nog in elkaar gezet/gehaakt worden.Kleur juist op een foto krijgen is toch wel moeilijk hoor, de onderste foto klopt nog het meest maar de kleur is feller/helderder.

Het in elkaar haken is een beetje een probleem, ben gisteravond begonnen met de halsopening af te werken.
Daar moet namelijk een bloemenstrook aangehaakt worden.


7 van die bloemen moeten aan elkaar in de halsopening dus.
Het eerste probleem begon al toen ik nadat ik deze foto had genomen, merkte dat ik de bloemen niet allemaal met dezelfde kant naar boven aan elkaar had gehaakt. Dus de derde rij moest bij elke bloem voor een groot stuk uitgehaald worden zodat ze terug los waren en ik ze juist aan elkaar kon haken.
Dan de strook in de hals krijgen dus, vaste in de trui, losse, vaste in de bloemstrook, losse enz maar er staat verder niet echt iets vermeld dus tja hoeveel steken sla je telkens over en waar zet je dan juist je vasten??
Heb het geprobeerd met telkens 1 steek over te slaan maar dat geeft toch geen mooi effect dus dat wordt morgen ook weer uithalen en iets anders proberen. In het midden kon ik het laten uitkomen met een grote open ruit zoals verder ook in de trui dus ga daar een beetje op letten voor de rest ook.


Verder ben ik opnieuw een boek aan het lezen, Het oneindige plan van Isabel Allende.
Het is een meeslepend maar wel tamelijk traag op gang komend verhaal van het leven van een jongen in de VS die opgroeit in een wereld waar ie zich nooit helemaal in thuisvoelt, hij is altijd anders dan zijn omgeving nadat zijn vader is ziek geworden en hun hechte bestaan reizend door het land ophoudt. Anders in de wijk, op school, op de universiteit, in zijn huwelijk en in Vietnam in de oorlog. Het is een boeiend relaas over de tijden die veranderen in de jaren 60 en 70 en over vriendschap ook. Ik zit nu iets over dus vertel er nog wel eens over als het uit is. Als ik niet vergeet het in te pakken woensdag om naar zee te vertrekken voor enkele dagen dan zal het wel vlug uit zijn, in het zonnetje op het strand mmmmm.....
Btw als ik het deze maand uitlees, zit ik perfect op schema want het is mijn 7de boek dit jaar en ik wilde er dus 12 lezen, kwestie van mezelf wat uit te dagen omdat ik vond dat ik te weinig las de laatste jaren :).


Dat was het voor nu
Groetjes van AnGeen opmerkingen:

Een reactie posten