Google+

zondag 20 oktober 2013

Nah voilà dan


2 dikke bollen gerold ...

van het zeshoekvest, de 2delen waren zowat helemaal af, enkel nog wat afwerkingen dus heb ik het in elkaar gezet en dan viel het zo erg tegen als ik al gevreesd had :(

De mouwen zaten echt wel te scheef aan het lijf gedeelte. De zeshoek was dus te veel gegroeid in de breedte tov de hoogte veronderstel ik.
Ook had ik een probleem met het deel dat ik onderaan had bijgehaakt om het vest langer te maken zonder dat de mouwen te breed werden, dat onderste deel zat veels te strak.
Misschien was er met een hoop gepruts nog wel iets aan te doen maar ik vond het feit dat die mouwen niet goed zaten zo vervelend dat het waarschijnlijk nooit helemaal naar mijn zin ging worden. Dus dan maar alles uitgetrokken.

Ik ga der een ander vest van maken, topdown, hopelijk komt dit wel goed. Het is een model van Drops en ik vond het hier.


Kijken jullie verder ook nog eens naar mijn vorig berichtje? ik ben nog altijd op zoek naar een goeie pakjesdienst, welke gebruiken jullie?Groetjes van An


4 opmerkingen:

 1. jammer van al je werk, maar beter iets anders er van haken.
  ik ben benieuwd wat het nu wordt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben al een stukje gevorderd met het topdown vest van drops ondertussen. En heb nog geen spijt dat ik het uitgehaald heb :)

   Verwijderen
 2. Zonde van het werk maar als je het niet zou aan doen nog meer zonde. Ik ben benieuwd naar dit vestje, dat zie ik ook nog wel zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Omdat het toch wel zonde was van het werk, heb ik alles dus maar zo vlug mogelijk uitgetrokken om niet in de verleiding te komen van het bij te houden :p want idd in een hoekje laten liggen zou nog meer zonde zijn.
   Het vest van drops lijkt precies wel te gaan met dit garen, ik maak de large. Het stukje dat ik al heb, bedekt de schouders en zover is het goed maar ik moet nu niet meer meerderen dus is nu afwachten of het breed genoeg blijkt te zijn als ik een 10 cm lager zit. Dan kan ik eventueel een stukje uithalen en een meerdering extra maken en dan verder de uitleg van de XL volgen.
   Heb je die Irisa nog? want zal waarschijnlijk nog wel moeten komen bij halen, ik had maar 400gr.

   Verwijderen