Google+

vrijdag 4 januari 2013

Voornemen

Eigenlijk had ik dus een voornemen gemaakt voor 2013 maar ik ken mezelf en ging eerst eens even afwachten voor ik daar met iemand over praatte, ik sta al vaak genoeg voor gek met mijn domme dingen en vergeetachtigheid :).

Maar aangezien ik na 3 dagen al op 1/12 zit, zal ik het toch maar vertellen.

Ik ben van plan om minstens elke maand een boek te lezen, vorig jaar heb ik zo'n stuk of 6 boeken gelezen en ik vind dat veels te weinig. Ik zit veel te veel voor de laptop en dat moet nog wat meer veranderen dus tegelijk (eigenlijk 2 voornemens dus :) ).
Dus dit jaar moeten het er 12 worden, en liefst nog meer.

Dankzij het haken, ben ik ondertussen toch al ietsje afgekickt van de computer en vooral van de idiote facebookspelletjes maar ik zit er toch nog te veel aan.

Op 1 januari ben ik dan met mijn suffe zieke kop de zetel ingedoken, onder een dekentje met een goeie straffe thee met veel citroen en suiker (drink ik anders nooit)  en met een boek dus.

 

Ik had het in november gekocht op Boekfestijn bij ons in Mechelen, het was de trein op de cover die me ernaar toe trok :) , het ging volgens de achterkant over een engels dorpje in de beginjaren van de trein en dat leek me wel leuk, beetje luchtige geschiedenis eigenlijk. Voor 4,50 euro kan je ook niet veel miskopen he :).

Nu viel het heel erg mee, het is niet geschreven door iemand van nu maar door een schrijfster, Elizabeth Gaskell, die toen leefde en toen verhalen schreef, dus echt eerstehands info eigenlijk. Het was de tijd van Charles Dickens, ze kenden mekaar, hij hielp haar bij haar schrijverscarriere.
Je krijgt vooral inzage in omgangsvormen in die tijd, verschillen in rang en stand, tussen man en vrouw enz maar allemaal vrolijk en plezant opgeschreven. De trein heeft er, behalve dat er een personage onder verongelukt, verder niks mee te maken ;).


De sjaal voor mijn ventje gaat dan weer niet zo vlot vooruit en ik merk ook dat ik van de bruine ietwat pluizige draad niet genoeg ga hebben maar das niet zo erg, aan de 2 lange zijden kan ik elk een stukje een beetje anders maken. Hopelijk kan ik vanmiddag als ie gaat werken nog een goed stuk doorhaken maar ja, ik moet ook nog strijken en boodschappen en koken dus weet niet of het goed gaat lukken.


En dan nog iets plezants: gisteren werd mijn bestelling oorbelprulletjes al geleverd.
Supersnel, was de avond tevoren besteld en via paypal betaald.
Ik bestelde bij kralen-studio.be en ga daar wel eens vaker langssurfen, denk ik.
Ondertussen heb ik al de oorbelletjes voor bijna-jarige-dochter gemaakt maar ik zet er nog geen foto van op het blog voor het geval ze langs moest komen :)


En nog meer plezante leveringen, ik fotografeer graag, hobby van mezelf en mijn vriend.
vorig jaar op reis werden onze fotospullen spijtig genoeg gestolen en toen hebben we 2dehands wat spul gekocht en dat wordt nu mondjesmaat vervangen door nieuw en beter.
Ik wilde vooral een lens 18-200 waarmee je zowel een landschap als een portret kan maken eigenlijk, een allround lens. Via internet verkocht ik 2 ouwere 2dehandsaccessoires van het fototoestel en toen zat ik ongeveer halverweg voor een nieuwe lens. En met kerst kreeg ik heel lief allemaal envelopjes enzo met centjes derin. Ik kon dan ook bij cameraNU.nl mijn lens bestellen en die kwam vandaag toe.
Mijn fototoestel ziet er opeens heel robuust en deftig uit :p.

Groetjes van AnUpdate :  Die schrijfster, Elizabeth Gaskell, is eigenlijk niet echt een onbekende alhoewel de naam mij niet echt iets zei, ze heeft oa ook verfilmde boeken geschreven zoals North and South en Wives and daughters. Ik was gaan zoeken naar andere boeken van haar om volgend kwartaal te bestellen bij ECI en herkende deze titels dan wel ook al heb ik  die verfilmingen ook niet gezien. Ik kijk eigenlijk alleen naar nieuws en Engelse sitcoms op tv, die laatste op BBC entertainment 't zijn er daar wel ouwe maar goeie.
Ik ben nu in elk geval niet alleen van zin van die boeken es te lezen maar ook om (na het lezen) de film/serie te bekijken.

1 opmerking:

  1. Ohhh ik ken het,buiten op de pc zitten(erachter overigens...er op lijkt me niet echt handig,ha,ha)wil ik ook meer lezen,haken,fotograferen,freubelen en noem maar op en daarnaast moet ik nog werken en mijn huis bij houden,gezinsleden,huisdieren de nodige aandacht geven,ha,ha....

    groetjes
    Angeline

    BeantwoordenVerwijderen